Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το Wii της Nintendo μπορεί να προσφέρει έναν τρόπο άσκησης


Nintendo-Wii
   Η σειρά παιχνιδιών Wii της Nintendo περιλαμβάνει κάποια αθλητικά παιχνίδια και προγράμματα γυμναστικής, τα οποία απαιτούν από τους παίκτες να σηκωθούν από τον καναπέ και μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας σε επίπεδα που προσεγγίζουν αυτά της άσκησης μέτριας έντασης, δήλωσαν ερευνητές στο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο.


   «Πρόκειται για έναν πολύ εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο για να αρχίσει κάποιος να ασκείται», αναφέρει ο Motohiko Miyachi, επικεφαλής του προγράμματος σωματικής άσκησης στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Διατροφής στο Τόκιο και κύριος ερευνητής της μελέτης.
   Η μελέτη βρήκε ότι περίπου ένα τρίτο των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τα πακέτα αθλητικών παιχνιδιών και σωματικής άσκησης του Wii απαιτούν κατανάλωση ενέργειας της τάξης των 3,0 METs (μεταβολικό ισοδύναμο, μια κλασική μέθοδος εκτίμησης της δαπάνης ενέργειας) ή περισσότερο, το οποίο σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία θεωρείται ότι προσφέρει και η άσκηση μέτριας έντασης.
   Παρά το γεγονός ότι η μελέτη δεν προσφέρει αποδείξεις για τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα εν λόγω παιχνίδια στην υγεία, οι ερευνητές υποθέτουν ότι η αύξηση του χρόνου παιχνιδιού -και συνεπώς της κατανάλωσης ενέργειας- «ενδέχεται να συμβάλει στη μελλοντική πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων».
   Επισημαίνοντας τη συνεχή αύξηση της «επιδημίας» παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, οι ερευνητές τόνισαν ότι η σωματική δραστηριότητα οποιουδήποτε τύπου, ακόμη και μέσω ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είναι καλύτερη από την αδράνεια.


Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου